Επισκευή Κάρτας Γραφικών

Είστε εδώ

 
Επισκευή κάρτας γραφικών

Αναλαμβάνουμε την επισκευή της κάρτας γραφικών ΑΤΙ και NVIDIA σε φορητούς υπολογιστές όλων των τύπων.

ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΜΕ ΔΙΠΛΩΜΑ ΕΥΡΕΣΙΤΕΧΝΙΑΣ!!!

Το εργαστήριό μας είναι το μοναδικό εργαστήριο στην Ελλάδα που διαθέτει ανεξάρτητο τμήμα έρευνας και ερευνητική ομάδα για την ανάπτυξη και βελτιστοποίηση των μεθόδων επικευής εξαρτημάτων BGA (τέτοια εξαρτήματα είναι τα GPU που χρησιμοποιούνται στις κάρτες γραφικών στα οποία οφείλονται οι περισσότερες βλάβες σε φορητούς υπολογιστές). Η ερευνητική μας ομάδα έχει αναπτύξει μέθοδο επισκευής με χρήση μόνιμων stencil (under fill) ανάμεσα στο GPU και το PCB και για τη μέθοδο αυτή έχει απονεμηθεί δίπλωμα ευρεσιτεχνίας από τον Οργανισμό Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας.

Διαδικασία επισκευής

Η επισκευή γίνεται με τη μέθοδο της ανακατασκευής της κάρτας γραφικών (GPU reballing) και συμπεριλαμβάνει (συνήθως και ανάλογα με τη βλάβη) την αφαίρεση του επεξεργαστή γραφικών από το board της κάρτας γραφικών ή από το mainboard, την επανατοποθέτηση λειτουργικού επεξεργαστή γραφικών και την αντικατάσταση άλλων εξαρτημάτων, συντήρηση και αν απαιτείται μετατροπή στο σύστημα ψύξης βάση δικιάς μας μελέτης της θερμικής αντοχής των εξαρτημάτων (στο σύνολό τους η βλάβη στην κάρτα γραφικών οφείλεται σε υπερθέρμανση) και ενημέρωση του πελάτη σχετικά με τους λόγους που προκάλεσαν το πρόβλημα καθώς και οδηγίες για τη σωστή μελλοντική χρήση του υπολογιστή του.

Για τους παραπάνω λόγους και χάρη στη ριζική λύση του προβλήματος είμαστε σε θέση να δίνουμε 4 μήνες γραπτή εγγύηση για την επισκευή αυτή ενώ σε παγκόσμιο επίπεδο ο ανταγωνισμός μας δεν δίνει περισσότερο από 30 ημέρες!

ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΥΑΣΕΤΕ ΤΗΝ ΚΑΡΤΑ ΓΡΑΦΙΚΩΝ ΣΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΗΣΕΤΕ ΤΟ MAINBOARD:

Εκτός από την αντιπροσωπεία η οποία συνήθως διαθέτει τα mainboard σε τιμή αντίστοιχη με την αξία του laptop, είναι πλέον γνωστό ότι μπορείτε να προμηθευτείτε mainboard από Κίνα σε πολύ χαμηλό κόστος. Δυστυχώς τα mainboard αυτά είναι στο σύνολό τους επισκευασμένα με μη αξιόπιστη μέθοδο και παρουσιάζουν το ίδιο πρόβλημα σε ελάχιστο χρόνο. Οπότε ρισκάρετε να πληρώσετε σχεδόν τα διπλάσια από ότι χρεώνουμε εμείς για την επισκευή) για την αγορά του, να σας ζητηθεί να πληρώσετε για τον εκτελωνισμό του (τουλάχιστον 150Ευρώ αν έρθει με courier) και να έχετε και πάλι ένα χαλασμένο laptop σε μερικές εβδομάδες.

Αν και η μέθοδός μας, μας επιτρέπει να επισκευάσουμε οποιοδήποτε laptop με κάρτα γραφικών ATI και NVIDIA ενδεικτικά μερικά από τα μοντέλα που έρχονται συχνότερα στο εργαστήριό μας με το πρόβλημα αυτό είναι τα:

 1. HP Pavilion DV9000 DV9500 DV6000 DV6500 (γενικά όλα τα DV9000 , 6000, 8000, 2000, 3000 series)
 2. Compaq V3000 V6000
 3. Acer Aspire 1700, 1800, 5000 series
 4. Sony Vaio A, FS, FZ series
 5. Toshiba Quosmio series
 6. Fujitsu Siemens Amilo M3438G Pi series Pa series Xi series
 7. Asus A6R A6J κτλ
 8. Packard Bell Easynote
 9. Apple MacBook pro

Ενδείξεις ότι υπάρχει βλάβη στην κάρτα γραφικών:

 1. Ο υπολογιστής δεν εμφανίζει τίποτα στην οθόνη, ούτε στη δικιά του, ούτε στην εξωτερική. Ξεκινάει για λίγο ο ανεμιστήρας και ο δίσκος.
 2. Συμβαίνουν τα παραπάνω αλλά ακούγονται και 3 ήχοι μπιπ από τον υπολογιστή, δύο σύντομα και ένα μακρύ.
 3. Τα windows ανοίγουν μόνο σε VGA mode ενω σε κανονική εκκίνηση εμφανίζουν μπλέ οθόνη και κάνουν επανεκίνηση.
 4. Δεν εμφανίζεται τίποτα στην οθόνη του laptop αλλά δουλεύει σε εξωτερική κανονικά. Όταν πηγαίνετε στις ρυθμίσεις οθόνης ο υπολογιστής αναγνωρίζει μόνο την εξωτερική ενώ η οθόνη του laptop είναι σαν να μην υπάρχει (αν υπάρχει και η εικόνα αχνοφαίνεται στην οθόνη του laptop τότε είναι αλλού το πρόβλημα).
 5. Η οθόνη είναι χωρισμένη σε 2, 4 ή περισσότερα επαναλαμβανόμενα τμήματα

Όλα τα παραπάνω προβλήματα οφείλονται σε βλάβη της κάρτας γραφικών . Υπάρχουν κάποια "κολπάκια" στο internet που υπόσχονται επισκευή όμως στην πραγματικότητα προκαλούν μόνιμη βλάβη. Αν έχετε ήδη δοκιμάσει να ζεστάνετε το mainboard σε φούρνο ή με heatgun (reflow) ή να το βάλετε σε ψυγείο κτλ τότε μάλλον είναι πλέον μη επισκευάσιμο. Τελευταία στην αγορά κυκλοφορούν κάποιοι χαμηλού κόστους σταθμοί επεξεργασίας εξαρτημάτων BGA με προέλευση την Κίνα καθώς και κάποια "εξειδικευμένα" reflow oven που υπόσχονται επισκευές με χαμηλό κόστος (reflow). Θεωρούμε υποχρέωσή μας να ενημερώσουμε τους επαγγελματίες του χώρου ότι οι σταθμοί αυτοί χρησιμοποιούν λάμπες υπερύθρων αντίστοιχης τεχνολογίας με αυτές που έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε σε "γυράδικα" και "μπουγατσατζίδικα" και μόνο κατά τύχη μπορούν να δώσουν θετικό προσωρινό αποτέλεσμα.

Η διαδικασία επισκευής μαζί με το χρόνο δοκιμής είναι 3-5 ημέρες.

Συχνές ερωτήσεις σε σχέση με τον ανταγωνισμό:

1. ΕΡΩΤΗΣΗ: Πήγα τον υπολογιστή σε τεχνικό και μου είπε ότι η βλάβη στην κάρτα γραφικών δεν επισκευάζεται, γιατί;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Ο τεχνικός που τον είδε έχει περιορισμένες γνώσεις ηλεκτρονικής και απλά έκρινε με βάση το τι μπορεί να κάνει ο ίδιος.

2. ΕΡΩΤΗΣΗ: Το είδε κάποιος τεχνικός και μου είπε ότι έχει μικρές πιθανότητες επισκευής αλλά δεν μπορεί να δώσει εγγύηση, γιατί εσείς δίνετε εγγύηση και είσαστε τόσο σίγουροι ότι μπορείτε να το επισκευάσετε;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Ο τεχικός σκοπεύει να δοκιμάσει κάποιο από τα τεχνάσματα προσορινής επισκευής που κυκλοφορεί στο internet. Τα τεχνάσματα αυτά έχουν μικρό ποσοστό επιτυχίας, προκαλούν μόνιμη μη επισκευάσιμη βλάβη και η διάρκειά που κρατάει η επισκευή είναι από μερικές ημέρες έως 2-3 εβδομάδες.

3. ΕΡΩΤΗΣΗ: Η ..... εταιρεία αναλαμβάνει και αυτή την ίδια επισκευή και δίνει αντίστοιχη εγγύηση όμως το κόστος είναι 2-3 φορές μεγαλύτερο από αυτό που χρεώνετε εσείς, γιατί είσαστε φθηνότεροι;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Τα ενδεχόμενα είναι:
Α)Η εταιρεία που αναλαμβάνει την επισκευή έχει περιορισμένο πελατολόγιο και πρέπει από τα λίγα mainboard που θα επισκευάσει να καλύψει το μεγάλο κόστος του εξειδικευμένου προσωπικού και εξοπλισμού που απαιτείται για την επισκευή αυτή. Εμείς έχουμε διεθνείς συνεργασίες που μας παρέχουν σταθερή ροή mainboard προς επισκευή και διαθέτουμε γραμμή επισκευής που λειτουργεί με σταθερό ρυθμό ελαχιστοποιώντας το κόστος. Για το λόγο αυτό οι τιμές μας είναι ασυναγώνιστες σε παγκόσμιο επίπεδο. 
Β)Η εταιρεία δεν σκοπεύει να επισκευάσει το mainboard σας αλλά να το αντικαταστήσει με κάποιο μεταχειρισμένο από Κίνα. Δυστυχώς τα mainboard αυτά είναι επισκευασμένα με προσωρινή μέθοδο και σε περίπου 1-2 μήνες ξαναχαλάνε. 
Γ)Η πολιτική χρέωσης της εταιρείας αυτής είναι τέτοια που δεν της επιτρέπει να παρέχει τιμές αντίστοιχες με εμάς.

Μερικά αυθεντικά βίντεο επισκευών κάρτας γραφικών με τον αυτόματο σταθμό μας στο εργαστήριό μας.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

   

  

Επισκευάζουμε

Σχετικά με εμάς

Στην Computer Systems προσφέρουμε υπηρεσίες επισκευής και ανάκτησης δεδομένων από το 2008. Είμαστε η μοναδική επιχείρηση που έχει συγχρηματοδοτηθεί από την Ελλάδα και την Ε.Ε με σκοπό την έρευνα σχετικά με την ανάκτηση δεδομένων από κατεστραμμένα αποθηκευτικά μέσα και τις μεθόδους επισκευής BGA. Ως αποτέλεσμα της ερευνητικής εργασίας μας μπορούμε να προσφέρουμε το υψηλότερο ποσοστό επιτυχίας σε όλες τις υπηρεσίες μας με το χαμηλότερο δυνατό κόστος. Προσφέρουμε επίσης επαγγελματικό εξοπλισμό, εκπαίδευση, υποστήριξη και αναλώσιμα υλικά για τα εργαστήρια επισκευής ηλεκτρονικών υπολογιστών. Από απλούς πελάτες που θέλουν να επισκευάσουν απλά ένα σπασμένο iPhone μέχρι καταστήματα αλυσίδας που θέλουν να δημιουργήσουν ένα δίκτυο εργαστηρίων επισκευής, η Computer Systems μπορεί να προσφέρει τις καλύτερες ολοκληρωμένες λύσεις.

Φόρμα Επικοινωνίας